Over Bureau2Go

Wie zijn we?

Bureau2Go is opgericht door Janet Herraiz en Erik Kaemingk om mensen die werken de gelegenheid te geven een volgende carrièrestap te maken. In hun werk als coach en ontwikkelaar van leerwerktrajecten komen ze geregeld mensen tegen die gemotiveerd zijn om zich verder te ontwikkelen maar die niet de gelegenheid hebben om daarvoor een opleiding te volgen. Opleiden is vaak tijdrovend en kan een te zware claim leggen op privétijd. Voor anderen is leren in een cursuslokaal, ver weg van de dagelijkse praktijk, ook niet de meest geschikte leeromgeving.

Voor deze, groeiende groep, mensen hebben zij de ‘Wenkend Perspectief ‘ methode ontwikkeld. Deze methode geeft mensen net dat steuntje in de rug om op en tijdens hun werk te leren wat ze nodig hebben voor de volgende carrièrestap. De methode is gebaseerd op informeel leren tijdens werk en geeft structuur aan dit leren door:

  • professionele coaching
  • persoonlijk ontwikkelingsplan
  • support en legitimatie op de werkplek door de werkgever
  • we hanteren de principes van informeel leren o.a. door interne ambassadeurs en feedback

     

Erik Kaemingk

Ik ben mijn carrière gestart als personeelsfunctionaris gedreven door het idee dat mensen gelukkiger worden als ze in hun werk erkenning vinden voor wie ze zijn. Ook in mijn eigen carrière merk ik dat zodra de functie belangrijker wordt dan de mens ik volledig afhaak. Kunst is juist om in elk mens het unieke te vinden en dat uit te bouwen. Ook later, toen ik directeur werd van het Kenniscentrum EVC was dat mijn inzet. Ga op zoek naar kwaliteiten van mensen, bouw die uit en zorg dat daarvoor erkenning gevonden wordt. Bureau2Go is voor mij een vervulling van deze drive. Het geeft me de gelegenheid om mensen te coachen tot wie ze zijn en tegelijkertijd organisaties te helpen bij het inrichten van werkplekken als optimale leerplekken. Ik ben er van overtuigd dat organisaties beter functioneren als iedereen steeds kan blijven leren. Met de Wenkend Perspectief methode kunnen we daar ondersteuning bij bieden.

Janet Herraiz

Het begeleiden van mensen die graag willen is zulk dankbaar werk. Ik ben na mijn studie culturele antropologie aan de slag gegaan in de marketing en sales. Daar heb ik het belang geleerd van goede profilering. Gaandeweg merkte ik dat ik het nog leuker vind om mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en profilering. Van marketeer ben ik nu opleider geworden. Voor de Nuon heb ik mensen begeleid die heel graag een kwalificatie wilden halen op accountmanagers niveau. Alle mensen hebben door hun wilskracht, hun eagerness, en het opvolgen van ons advies het gewilde niveau bereikt en soms zelfs daarboven! Dankbaar en vol energie gaan we verder om nog meer mensen te helpen bereiken wat ze graag willen.