De Wenkend Perspectief methode is gebaseerd op de leermethode die we elke dag al ervaren, namelijk: ‘informeel leren’. Tijdens je werk leer je, informeel, elke dag weer door gewoon je werk uit te voeren. Regelmatig kom je in je werk uitdagingen tegen, die je nog niet eerder tegengekomen bent. Soms raadpleeg je een collega, zoek je informatie via internet, lees je een boek of probeert iets uit. Soms lukt het, soms niet en soms maak je fouten en hier leer je weer van. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen elke dag informeel leren. Vaak zonder dat ze het zelf weten.

De Wenkend Perspectief methode is geschikt voor die mensen die meer focus en structuur willen brengen in hun professionele ontwikkeling via informeel leren. We helpen je om structuur aan te brengen in jouw informele leerroute. Dat begint met het vaststellen van je leerdoelen. Een leerdoel kan zijn dat je kennis en vaardigheden wilt verwerven voor een nieuwe functie. Maar het leerdoel kan ook gericht zijn op groei naar meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Of een combinatie daarvan. Dit is jouw focus.

Aan de hand je leerdoel maak je met onze hulp je leerwerkplan. Hier ga je vervolgens mee aan de slag op je eigen werkplek. Tijdens de uitvoering van je leerwerkplan ontvang je regelmatig gestructureerde feedback op je ontwikkeling en leg je je leerervaringen vast in je portfolio. Zodra je je leerdoelen hebt gerealiseerd sluit je af met een presentatie.